Milieuvereniging voert actie tegen wegwerpbekers op Gentse zesdaagse

Milieuvereniging voert actie tegen wegwerpbekers op Gentse zesdaagse

Activisten van het Gents MilieuFront voerden actie tijdens de Zesdaagse in Gent. De milieuvereniging wil herbruikbare bekers op de volgende editie van het evenement, dat net als voorgaande jaren drank serveert in gewone wegwerpbekers. “Er zijn geen excuses meer om niet te werken met herbruikbaar materiaal”, vinden de actievoerders. Organisator Golazo laat herbruikbare bekers niet toe uit veiligheidsoverwegingen, omdat de bekers te zwaar zijn en een gevaar kunnen zijn voor de renners. “Maar nu kunnen er ook torentjes van bekers op de piste belanden”, vindt Gents MilieuFront, dat verwijst naar vergelijkbare evenementen in het buitenland waar herbruikbare bekers wel zijn toegelaten.

De vereniging klaagt bovendien over de biologisch afbreekbare PLA-bekers die op de zesdaagse worden uitgedeeld en ingezameld in aparte containers. “Het aantal inzamelpunten is te beperkt en de recycleerbare bekers zien er exact hetzelfde uit als plastic wegwerpbekers, waardoor ze alsnog op de grond worden gegooid.”

De milieuvereniging voerde actie aan de ingang van het Kuipke. Iedereen die wil, kreeg een sticker opgeplakt, met daarop “wij willen herbruikbare bekers!”. “Op die manier weet Golazo dat ook heel wat bezoekers het graag anders zien”, klinkt het nog.

bron: Belga