Kwal. EK 2020 - Duitsland, Nederland, Kroatië en Oostenrijk zijn geplaatst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Duitsland, Nederland, Kroatië en Oostenrijk hebben zich zaterdag van een plaats op het EK 2020 verzekerd. Zestien landen hebben nu hun ticket beet. Eerder plaatsen België, Engeland, Finland, Frankrijk, Italië, Oekraïne, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije en Zweden zich. Duitsland liet zich niet verrassen door Wit-Rusland. Matthias Ginter (41e), Leon Goretzka (49e) en Toni Kroos (55e en 83e) zorgden voor een 4-0 zege. Naast Duitsland en Nederland kwam ook Noord-Ierland in groep C nog in aanmerking voor een plaats bij de eerste twee, maar na een 0-0 gelijkspel tegen Nederland kunnen de Noord-Ieren die ambitie opbergen. Ze kunnen weliswaar nog op gelijke hoogte komen van de Nederlanders, maar verloren het onderling duel. Duitsland is met 18 punten leider in de groep, voor Nederland (16) en Noord-Ierland (13).

Kroatië is na een 3-1 zege tegen Slovakije zeker van groepswint. Bij de rust stonden de vicewereldkampioenen nog 0-1 achter. Nikola Vlasic (55e), Bruno Petokovic (60e) en ex-Bruggeling Ivan Perisic (74e) haalden alsnog de volle buit binnen. In de andere wedstrijd in groep E ging Wales 0-2 winnen in Azerbeidzjan. De Welshman hielde zo hun kansen gaaf. Ze zijn derde, op één punt van Hongarije, dinsdag hun tegenstander op de laatste speeldag. Bij een gelijkspel tussen Wales en Hongarije, is Slovakije wellicht de lachende derde. De Slovaken moeten dan wel winnen in Azerbeidzjan.

In groep G ging het al geplaatste Polen met 1-2 winnen in Israël, waardoor nu ook de groepswinst binnen is. Oostenrijk won met 2-1 van Noord-Macedonië en hield zo Slovenië, dat Letland met 1-0 versloeg, achter zich.

.

bron: Belga