Euromillions Basket League - Oostende is genadeloos tegen Luik, Antwerpen blijft in Leuven ongeslagen

Op de negende speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling kende Oostende zaterdag geen genade met Luik. De landskampioen won met 102-62 op de negende speeldag van de Euromillions Basket League. Luik, dat nog altijd geen buitenlandse spelers mag opstellen, was een makkelijke prooi. De Waalse club telt nu al zeven nederlagen in evenveel wedstrijden. Aan de kust stond Luik bij de rust al 48-35 in het krijt. Simon Buysse was met 22 punten de topscorer van de partij. De small forward scoorde aan honderd procent: twee op twee tweepunters en vooral een mooie zes op zes driepunters.

Na zes zeges en één nederlaag deelt Oostende de leiding in groep B met Limburg United, dat vrijdag met 73-69 won van Mechelen. Met 11 punten, en een wedstrijd meer gespeeld, volgt Mechelen op twee punten van het leidersduo. Brussels is met 10 punten vierde, Luik sluit met zeven punten de rangen.

In groep A is Antwerp nog altijd ongeslagen. Vrijdag wonnen de Giants met 77-94 in Leuven. Bij de rust stond de thuisploeg nog 44-40 voor, maar in het derde (18-27) en vierde (15-27) kwart drukten de bezoekers door. Met 22 punten had Hugh Robertson het grootse aandeel in de Antwerpse zege.

Antwerp is dan wel ongeslagen het heeft nog twee inhaalwedstrijden te goed en de leiding in de groep is zo voor Bergen, dat het zaterdag nipt met 68-67 haalde van Aalstar, met dank aan een driepunter van Filip Adamovic in de laatste seconde van de wedstrijd. De Bosniër was ook de topscorer voor zijn ploeg met 15 punten. Bij Aalst eindigde Marin Maric de wedstrijd met 14 punten op de teller. Met 12 punten gaat Bergen Antwerp en Aalstar (10), Leuven (9) en Charleroi (7) voor.