Belgian Cats winnen ook vlot van Finland

Belgian Cats winnen ook vlot van Finland

De Belgische basketbalvrouwen hebben vandaag ook hun tweede wedstrijd gewonnen in de kwalificaties voor het EK 2021 in Frankrijk en Spanje. Op bezoek bij Finland trokken de Belgian Cats met 58-85 aan het langste eind. Bij de rust gaf het scorebord 30-42 aan. De nummer vijf van het voorbije EK kwam in Espoo, vlakbij Helsinki, niet in de problemen tegen het zwakke broertje in poule G. Het team van Philip Mestdagh leidde met 13-20 na het eerste quarter. De Finnen stribbelden nog wat tegen, maar bij de rust keken ze toch al tegen een twaalfpuntenkloof aan. Het derde quarter wonnen de Belgian Cats met 9-34, waarna ze hun voet van het gaspedaal haalden.

Emma Meesseman was andermaal de uitblinker met 32 punten. Verder plukte ze zeven rebounds en was ze goed voor vier assists.

Donderdag openden de Belgian Cats in Charleroi de EK-kwalificatiecampagne met een 83-66 zege tegen Oekraïne, Finland ging met 71-48 onderuit bij Portugal. Deze avond ontvangt Oekraïne Portugal. De volgende speeldag is voorzien op 12 november 2020, dan trekken de Belgen naar Portugal.

De negen groepswinnaars en de vijf beste tweedes stoten door naar de EK-eindronde. Begin februari 2020 werken de Belgian Cats het belangrijke olympisch kwalificatietoernooi in Oostende af.

bron: Belga