Noord-Iers Open snooker - Titelverdediger Judd Trump opnieuw in finale tegen Ronnie O'Sullivan

door
Belga
Leestijd 2 min.

Titelverdediger Judd Trump (WS-1) heeft zich zaterdag opnieuw voor de finale van het Northern Ireland Open geplaatst. De 30-jarige Engelsman won in Dublin met 6-3 van de Schot John Higgins (WS-5). In de finale staat "The Ace in the Pack" net als vorig jaar tegenover zijn 43-jarige landgenoot Ronnie O'Sullivan (WS-3). Die blies Joe Perry (WS-15) met 6-1 weg. Higgins nam met breaks van 55, 78 en 88 een 2-3 voorsprong en potte meteen daarna nog een 55 weg, maar zag Trump desondanks op 3-3 komen. Met breaks van 67 en 136 stoomde de wereldkampioen vervolgens naar de zege door. "Ik heb een kans laten liggen, want Trump was niet zo scherp als anders", besefte Higgins. "Maar toen het nodig was schakelde hij wel weer een versnelling hoger." "Ik was helemaal niet goed en miste makkelijke ballen", erkende Trump. Met de steun van het publiek ben ik er toch bovenop gekomen. Maar pas in de laatste twee frames ben ik echt goed gaan spelen."

O'Sullivan verspilde weinig tijd tegen Perry. In amper 1 uur en 10 minuten potte "The Rocket" breaks van 58, 54, 72, 90 en 71 weg voor een 6-1 zege. Perry kon in het zesde frame nog net de eer redden. "Joe haalde niet zijn normale niveau en dat maakte het me makkelijk", reageerde O'Sullivan. "Zelf was ik ook niet geweldig, maar ik slaagde er wel in zijn fouten af te straffen. Ik ben blij dat in de finale sta. Ik speel niet zoveel toernooien, dus doe ik het graag goed in die die ik wel speel."

Trump gaat zondag voor een veertiende rankingtitel. Dit seizoen won hij in China al het International Championship en het World Open. O'Sullivan kan in zijn 52e finale een 37e titel op zak steken en zou daarmee alleen recordhouder worden. Voorlopig deelt hij het record nog met de Schot Stephen Hendry.

In de onderlinge confrontaties tussen Trump en O'Sullivan leidt O'Sullivan met 13-12. Dit jaar speelden ze twee keer tegen elkaar. Eind januari won Trump in de finale van het Masters met 10-4, twee maanden later trok O'Sullivan in de halve finales van het Tour Championship met 10-9 aan het langste eind.

De finale wordt naar een best of 17 gespeeld. Vorig jaar versloeg Trump O'Sullivan met 9-7. De winnaar van het toernooi steekt 70.000 pond (82.000 euro) op zak, voor de runner-up is er 30.000 pond (35.000 euro). Sowieso blijft Trump de nummer een op de Order of Merit en wipt O'Sullivan opnieuw over de Welshman Mark Williams naar de tweede plaats. Luca Brecel, in de zestiende finales uitgeschakeld door Mark Selby, klimt drie plaatsen: van 34 naar 31.

.

bron: Belga