Dodentol na Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook loopt op tot tien

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nog eens drie Palestijnen zijn dinsdag omgekomen bij Israëlische aanvallen op stellingen van de Islamitische Jihad in de Gazastrook. Dat meldt het Israëlische leger. Daarmee stijgt de dodentol na de aanval naar tien. Op Twitter liet het Israëlische leger weten dat "drie terroristen van de Islamitische Jihad die raketten hadden afgevoerd" gedood zijn. Dat nieuws werd bevestigd door het ministerie van Gezondheid van Hamas.

Volgens dat ministerie stijgt de dodentol daarmee tot tien. De slachtoffers zijn allemaal Palestijnen, onder wie ook Baha Aboe al-Ata, de 42-jarige leider van de al-Quds Brigades, de gewapende arm van Islamitische Jihad in de Gazastrook, zijn vrouw en drie andere militanten.

Als reactie op de dood van Aboe al-Ata werden verschillende raketten afgevuurd door de Palestijnen, die verschillende plaatsen in het zuiden en centrum van Israël raakten. Volgens het Israëlische leger ging het over ongeveer 200 raketten, waarvan tientallen onderschept werden door het raketafweersysteem "Iron Dome".

bron: Belga