Victor Lindelöf volgt zichzelf op als winnaar van Zweedse Gouden Bal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Victor Lindelöf mag zich voor het tweede jaar op rij de beste voetballer van Zweden noemen. De verdediger van Manchester United werd gisteravond, net als in 2018, onderscheiden met de Zweedse Gouden Bal. De 25-jarige Lindelöf is pas de tweede speler sinds de eerste editie in 1946 die zichzelf opvolgt. De overmijdelijke Zlatan Ibrahimovic won de Guldbollen tien keer na elkaar, elf keer in totaal (2005, 2007-20016).

De verdediger van de Red Devils nam de prijs in ontvangst in Cyprus, waar hij zich met Zweden voorbereidt op het belangrijke EK-kwalificatieduel van vrijdag in en tegen Roemenië. "Dit is moeilijk uit te leggen. Ik ben blij en trots", zegt Lindelöf in een reactie op de website van zijn club Manchester United. "Als speler doe je je best voor de ploeg. Het is leuk als ze jou dan bellen en zeggen dat je hebt gewonnen. Dat betekent veel."

Lindelöf werd tegelijk uitgeroepen tot beste verdediger. Ibrahimovic, wiens seizoen met LA Galaxy net afgelopen is, was al voor de veertiende keer de beste aanvaller.

Bron: Belga