Raketten afgevuurd van Gaza op Israël na dood van leider al-Qudsbrigade

door
Belga
Leestijd 1 min.

Gewapende Palestijnse groepen hebben vandaag meerdere raketten afgevuurd vanuit Gaza op Israël nadat eerder de leider van de al-Qudsbrigade was omgebracht bij een Israëlische luchtaanval. Ook zijn vrouw kwam daarbij om. Volgens bronnen bij de Palestijnse veiligheidsdiensten waren verschillende ontploffingen te horen toen raketten werden afgevuurd op Israël en opgevangen werden door het Israëlische verdedigingssysteem.

Baha Aboe al-Ata is de 42-jarige leider van al-Quds, de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad. Op hun huis in het oosten van Gaza-stad was een Israëlische luchtaanval. Dat melden autoriteiten in zowel Israël als Gaza. "Al-Ata was rechtstreeks verantwoordelijk voor honderden terreuraanvallen op Israëlische burgers en soldaten", aldus het Israëlische leger op Twitter. "Zijn volgende aanval was imminent."

De Islamitische Jihad bevestigde in een persbericht dat al-Ata werd omgebracht in zijn huis. Ze voegden eraan toe dat "Israël hiermee alle rode lijnen heeft overschreden".

De Palestijnse autoriteiten lieten weten dat Israël duidelijk heeft gemaakt dat alle grensovergangen tussen de Gazastrook en Israël tot nader order dichtgaan.

Bron: Belga