Peter Van de Veire over zijn dochter Jitske: “Ik schrik er niet van dat ze zo’n dingen doet”

Instagram / @petervandeveire

MNM-presentator Peter Van de Veire ziet net als iedereen hoe zijn dochter Jitske nu en dan taboes probeert te doorbreken door gewaagde foto’s op Instagram te delen. Druk maakt hij zich daar niet over, al waarschuwt hij ze van tijd tot tijd wel voor eventuele gevolgen.

Van zichtbaar maandverband tussen haar benen tot haar blote borsten tonen. Jitske Van de Veire schuwt de taboes niet en durft Instagram nu en dan uit te dagen. Maar haar boodschap bereikt het grote publiek, dus is haar missie geslaagd.

Volwassen genoeg

Blijft de vraag of papa Peter haar niet afraadt om dergelijke zaken te delen? “Nee, ze is een volwassen vrouw van 26, en ik zal haar nooit de les spellen. Maar ik confronteer haar wel met het feit dat er hetze kan ontstaan. Als je bepaalde taboes wil doorbreken of aankaarten, maak je bepaalde mensen wakker. Dat moet ze goed beseffen. Ach, als ze eens uit de bocht gaat en ze daar zelf conclusies uit trekt, ben ik al heel blij. Natuurlijk ben ik ook de bezorgde vader, en aan de telefoon zeg ik dan: ‘Weet dat het de waan van de dag is, morgen is er wel weer iets anders om over te schrijven.’ Ze mogen af en toe ook wel verdrinken, ik zal als het nodig is altijd een reddingsboei gooien”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Verdoken Hollander

De 47-jarige ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’-presentator kan het ook allemaal beter plaatsen, want ze heeft altijd al een zekere onbevangenheid gehad. “Ze heeft altijd al heel duidelijk haar mening geponeerd, ja. En mij soms zelfs op mijn plaats gezet. Je gaat lachen, maar ik ben niet zo’n prater. Soms moet je de dingen echt uit mij trékken. Maar Jitske heeft het hart op de tong. Soms denk ik dat ze een verdoken Hollander is, zo recht voor de raap dat ze is. Maar dat kan ik alleen maar appreciëren, want ze wakkert de dialoog aan. Ik schrik er niet van dat ze dit soort dingen doet. Ach, ik ben trots, op mijn vier kinderen”, besluit hij.

View this post on Instagram

Join the @nobabes.official movement! Iemand gooide als reactie dat hij geen imperfecties zag, dus geen probleem zag. DUS: Ik wil taboes doorbreken waar ik zelf zo lang mee geworsteld heb.
Babbelen over vetrolletjes, appelsienbillen en tollende borsten.
Babbelen over vrouw zijn, en alle kantjes.
Over befsnorren en maandstonden.
Over ondernemen, over jong zijn en ondernemen. Gigantisch open zijn over mijn geaardheid, mijn liefde, mijn lief.
Tonen dat het niet gaat over hoeveel lef en ballen ge nodig hebt om dit allemaal maar te durven, maar het gewoon moet.
Omdat het anders nooit zal besproken worden. Laat staan begrepen. dankjewel @morganegielen om dit platform te bieden. #nobabes

A post shared by Jitske Van de Veire (@jitskevandeveire) on