Yara Kastelijn snelt naar de Europese titel bij de vrouwen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Nederlandse Yara Kastelijn heeft in het Italiaanse Silvelle de Europese titel veldrijden bij de vrouwen elite veroverd. Kastelijn haalde het voor de Italiaanse Eva Lechner en titelverdedigster Annemarie Worst. Sanne Cant, de Europese kampioene van 2017, stelde teleur en werd pas zesde. Beste Belg was Laura Verdonschot op een vijfde plaats.

Het was Ellen Van Loy die meteen furieus van start ging. Achter haar volgden de Nederlandse vrouwen Annemarie Worst met Yara Kastelijn, de Italiaanse Eva Lechner en wereldkampioene Sanne Cant. Kastelijn nam al vrij snel het initiatief over en ging prompt aanvallen.

Meteen sloeg zij een kloof en kon ze aan de tweede ronde beginnen met een voorsprong van tien seconden op haar landgenote Annemarie Worst. Thuisrijdster Eva Lechner volgde op 16 seconden, Ellen Van Loy moest dan al 26 seconden goed maken. Sanne Cant begon, in het gezelschap van Alice Maria Arzuffi, op een zesde plaats aan de tweede ronde.

Kastelijn hield een hoog tempo aan en kon zo de tegenstand ver achter haar laten. Ze begon aan ronde drie met 32 seconden op Lechner die Worst als waakhond had. Ellen Van Loy volgde wat verderop. Sanne Cant reed als vijfde rond, maar wel al op bijna één minuut van Kastelijn. Laatstgenoemde bleek oppermachtig zodat enkel de strijd voor de tweede plaats nog enige spanning opleverde. Daarin trok Eva Lechner het laken naar haar toe.

De Nederlandse Maud Kaptheijns knokte zich in de slotronde nog naar een vierde plaats en zou die niet meer afstaan. Laura Verdonschot bleef het sprintende duo Sanne Cant en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi voor en finishte als vierde.

bron: Belga