Weerbericht: koude nachten in aantocht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag wordt het rustig en fris met zonnige perioden maar ook lage wolkenvelden. Een buitje is niet uitgesloten maar op veel plaatsen blijft het droog. Dat zegt het KMI. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense hoogvlakten en 10 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Vanavond en -nacht is het eerst gedeeltelijk tot licht bewolkt. Later op de nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen van het land met enkele buien. De temperaturen dalen naar 6 graden aan zee, 3 of 4 graden in het centrum van het land en 0 of -1 graad in het oosten van het land.

Morgen wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Hier en daar vallen er ook enkele buien. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden met een zwakke tot matige zuidwestenwind, later krimpend naar zuid tot zuidoost.

Morgennacht neemt de bewolking toe in het westen van het land en in de streken langs de Franse grens met kans op een bui of wat lichte regen. Elders blijft het meestal droog. Vooral in het noordoosten van het land zijn er soms brede opklaringen en kunnen er aanvriezende mistbanken opduiken. De minima liggen rond 0 graden in de Ardennen en in de Kempen tot 5 graden in het westen van het land.

Zondag drijven er vanuit het zuiden wolkenvelden binnen, verbonden aan een storing boven Frankrijk. Waarschijnlijk blijft het droog. De maxima bedragen 6 tot 9 of 10 graden bij een zwakke tot matige wind.

Na een koude nacht verwacht het KMI maandag rustig weer met aanvankelijk opklaringen. De bewolking neemt echter geleidelijk toe vanaf de kust. In de loop van de namiddag gaat het regenen over het westen van het land, bij maxima van 4 tot 8 graden.

Dinsdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe regen of buien en in de Ardennen mogelijk wat smeltende sneeuw. Vooral in het westen en in het centrum van het land verschijnen er opklaringen. De maxima liggen 4 graden in de Hoge Venen tot 8 graden in het westen.

bron: Belga