Stoverij van hert met mosterdsaus

  1. Snijd de wortels en uien in stukken van 1/1 cm.
  2. Doe het vlees in een kookpot samen met de gesneden groenten, de rode
    wijn, de kruiden en de olijfolie. Kruid af met peper en zout.
  3. Bedek met huishoudfolie en zet het deksel op de pot.
  4. Bewaar een nacht in de koelkast.
  5. De volgende dag:
    • Giet het vlees af en bewaar de marinade.
    • Smelt de boter in een grote kookpot en bak het vlees bruin.
    • Blus het vlees met de marinade.
    • Voeg de wildfond toe.
    • Werk af met de bessengelei.
    • Breng 2 uur zachtjes aan de kook en roer regelmatig.
    • Wanneer het vlees gaar is – als het uit elkaar valt – voeg beetje bij beetje de mosterd en verse room toe.
    • Laat nog 15 minuten sudderen (laag vuur) om de saus te binden.
    • Breng zo nodig op smaak en verwijder de tijm en laurierblaadjes.
    • Voeg gebakken champignons aan de saus toe. (optioneel)
  6. Dien op met aardappelkroketten of stoemp met knolselderij en een lekker glaasje Bourgogne.


    Bereidingstijd: 11u

    …of bespaar tijd in de keuken en kom deze en vele andere wildsuggesties ontdekken bij Lunch Garden! Smakelijk!