Recordvangst cannabis gevonden in Frankrijk

cannabis
Foto Pexels

De Franse gerechtelijke politie heeft een cannabisplantage aangetroffen in een opslagplaats, in het centrum van de Noord-Franse stad Roubaix. Er werden 8.000 cannabisplanten gevonden. Het gaat om een ‘record op Frans grondgebied’, aldus het Franse persbureau AFP. Twee mensen werden opgepakt.

De opslagplaats waar de plantage zich bevond is eigendom van de stad Roubaix. De plantage bevindt zich echter in een deel van het gebouw dat niet gebruikt wordt door de huurder en dat verwaarloosd werd, klinkt het. “Het is absoluut een criminele bende die hier achter zit”, aldus de bron.

“We stellen een groei vast van de indoorproductie in de regio Hauts-de France.” Op termijn zou de verkoop van de oogst van de planten “tot 5 miljoen euro per jaar” kunnen opleveren.

In 2016 werd in Hem, vlak bij Roubaix, een plantage gevonden met 4.000 planten. In de noordelijke grensregio wordt cannabis geteeld “op industriële schaal”, of meer dan 500 planten per plantage, wat uitzonderlijk is voor Frankrijk. Sinds begin dit jaar werden in de regio al 15.000 planten ontdekt.