Europa League - Gent en Standard moeten vol aan de bak tegen Duitse tegenstanders

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent probeert donderdag op de vierde speeldag van de Europa League zijn kansen op een Europese lente gaaf te houden bij Wolfsburg. Twee weken geleden pakte Gent in de Ghelamco Arena in extremis een punt tegen de Duitsers (2-2). Zowel in de heenmatch tegen Wolfsburg, als tegen Anderlecht en Standard toonden de Buffalo's dat ze blijven vechten tot het einde. "Winnaarsmentaliteit is niet iets dat je kan krijgen op bestelling. Je moet er maandenlang aan werken en het doet deugd om het resultaat ervan te zien", vertelde Gent-coach Jess Thorup woensdag. Wolfsburg en Gent staan halfweg in poule I aan kop met elk vijf punten. Oleksandrija en Saint-Étienne volgen met twee punten, maar Gent heeft nog wel een verplaatsing naar ASSE in het vooruitzicht.

Standard neemt het op de vierde speeldag op tegen Eintracht Frankfurt, eveneens een cruciaal duel met het oog op de tweede plaats in groep F en Europese overwintering. Trainer Michel Preud'homme gelooft in de kansen van zijn team. "De heenmatch in Duitsland (2-1 nederlaag) was niet slecht, maar er ontbraken een paar details. Als we die prestatie als basis nemen en er nog iets extra aan toe kunnen voegen, zit winst erin."

In eigen stadion is Standard Europees al sinds december 2014 (0-3 tegen Feyenoord) ongeslagen. "Een traditie die we zeker voort willen zetten. In eigen huis spelen is altijd een voordeel, maar voor ons is het toch iets speciaal. We starten altijd met de intentie om te winnen en dat zal donderdag niet anders zijn."

Standard kan donderdag rekenen op de steun van 18.000 supporters. Van Frankfurt is er niet één welkom in het stadion. De Club werd door de UEFA gestraft voor het gedrag van zijn supporters bij de uitwedstrijd in Guimaraes (3 oktober).

Bron: Belga