Belgen in het buitenland - Real houdt doelpuntenkermis tegen Galatasaray

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid heeft woensdagavond op de vierde speeldag in groep A van de Champions League met 6-0 gewonnen van Galatasaray. Na een droomstart zat Real al na een kwartier op rozen, na twee treffers van Rodrygo (4. en 7.) en een strafschopdoelpunt van aanvoerder Sergio Ramos (14.). Na de pauze deed Rodrygo er nog een derde bij (90.+2), de overige twee treffers nam Karim Benzema (45. en 81.) voor zijn rekening. Eden Hazard kon zich opnieuw niet helemaal doorzetten bij Real en werd in de tweede helft naar de kant gehaald, Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd.

Door de nederlaag kan Galatasaray zich ook mathematisch niet meer plaatsen voor de volgende ronde. Met amper één punt op de teller was het al langer duidelijk dat de Turken met Club Brugge (2 punten) zouden gaan strijden voor de derde plaats, die Europese overwintering in de Europa League oplevert. Het beslissende onderlinge duel volgt op de volgende speeldag op 26 november in Istanboel.

In groep C liet het Manchester City van Kevin De Bruyne zijn eerste punten liggen in deze groepsfase. Uit bij het Atalanta van collega-Rode Duivel Timothy Castagne kwam het niet verder dan 1-1, na treffers van Raheem Sterling (7.) en Pasalic (49.). Door het puntenverlies is City nog niet helemaal zeker van de volgende ronde, voor Atalanta was dit het eerste punt ooit in de Champions League. KDB speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers, Castagne werd bij Atalanta in de toegevoegde tijd naar de kant gehaald.

Het duel in Milaan kende een hectische slotfase. Atalanta-aanvaller Josip Ilicic liet zich buiten het strafschopgebied slim vloeren door doelman Claudio Bravo. De Chileen moest daardoor met rood naar de kant. Bijkomend probleem was, dat er geen reservekeeper meer op de Engelse bank zat. Bravo had tijdens de rust de plaats al ingenomen van de Braziliaan Ederson. Daardoor kreeg verdediger Kyle Walker de ondankbare taak om in de slotfase het doel van City te verdedigen. Hij kreeg meteen een harde vrije trap van Ruslan Malinovskiy te verwerken en dat deed hij naar behoren.

In groep B had Tottenham Hotspur, zonder Toby Alderweireld en de geblesseerde Jan Vertonghen, niet de minste moeite met Rode Ster: 0-4, na doelpunten van Giovani Lo Celso, Son Heung-min (2x) en invaller Christian Eriksen. Met zeven punten staan de Spurs steviger op de tweede plaats.

Bron: Belga