Raadkamer handhaaft aanhouding van Steve Bakelmans

door
Belga
Leestijd 1 min.

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Steve Bakelmans (39), die verdacht wordt van de moord op studente Julie Van Espen (23), met twee maanden verlengd. Dat werd vernomen bij het parket. Het onderzoek loopt verder. Julie Van Espen verdween op 4 mei. De studente uit Schilde was thuis met de fiets vertrokken richting Antwerpen, waar ze met vriendinnen had afgesproken, maar kwam daar nooit aan. Een dag later werd bebloede kledij en de fietsmand van Julie teruggevonden in de omgeving van het Albertkanaal, waar haar gsm-signaal voor het laatst werd opgevangen.

Op camerabeelden in de buurt was een man te zien met haar fietsmand in zijn handen. Hij werd geïdentificeerd als Steve Bakelmans en werd op 6 mei gearresteerd. Diezelfde dag werd ook het lichaam van de studente uit het Albertkanaal in Merksem gehaald. Bakelmans bekende dat hij Julie gedood had, omdat ze zich hevig verzet had toen hij haar wilde verkrachten.

De dertiger werd al meermaals veroordeeld, onder meer voor verkrachting. Hij was op vrije voeten in afwachting van een tweede verkrachtingszaak. Eind juni veroordeelde het hof van beroep hem in dat dossier tot vijf jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling.

bron: Belga