Lerarenstaking Nederland gaat toch door

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Nederland gaat de aangekondigde onderwijsstaking van komende woensdag toch door. De grootste onderwijsvakbond, de Algemene Onderwijsbond (AOb), heeft besloten haar leden toch op te roepen te gaan staken. Die oproep werd vrijdag eerst ingetrokken, nadat de regering eenmalig 460 miljoen euro extra toezegde. AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen, die verantwoordelijk was voor de intrekking, stapt per direct op, zo melden Nederlandse media. Het besluit viel zondagochtend na een noodberaad in Utrecht. Dat werd belegd nadat het besluit om de demonstratie af te blazen, stuitte op grote onvrede onder de leden van de vakbond. Vooral het feit dat het grootste deel van het extra geld eenmalig was, wekte woede.

AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen verdedigde na de deal met de minister dat de investering van 460 miljoen euro voor het basis- en voortgezet onderwijs een eerste stap was op weg naar een structurele oplossing. Door het convenant te tekenen, bleek zij echter afspraken met het AOb-hoofdbestuur te hebben geschonden.

Ondanks de draai van de AOb blijft minister van Onderwijs Arie Slob bij zijn voornemen om 460 miljoen euro vrij te maken voor de onderwijssector.

bron: Belga