Stéphane Moreau & co beloonden zichzelf in cash en groepsverzekeringen

Stéphane Moreau & co beloonden zichzelf in cash en groepsverzekeringen

Stéphane Moreau, Pol Heyse en Bénédicte Bayer hebben een bedrag van 12 miljoen euro verdeeld voor hun vertrek bij de Luikse groep Nethys. Dat bericht L’Echo vandaag. De krant baseert zich op de verklaringen van een anonieme bron, na afloop van een raad van bestuur van de intercommunale Enodia woensdagavond, waar Nethys een onderdeel van is. Volgens de bron ging 8 à 9 miljoen euro naar Moreau. Heyse en Bayer verdeelden het overige bedrag, waarbij die eerste meer kreeg.

Het pakket bestond voor twee derde uit cash en een derde uit groepsverzekeringen. Een deel werd gestort voor het Waalse decreet deugdelijk bestuur eind mei 2018 in werking trad, maar het grootste deel nog deze maand oktober.

Jos Donvil en Frederic Vandeschoor ontvingen niets. De raad van bestuur gaf een advocatenkantoor de opdracht om na te gaan of het mogelijk is om de zaak aan te vechten.

De krant Le Soir berichtte eerder deze maand dat de drie werden ontslagen zonder ontslagvergoeding, omdat ze al vergoedingen hadden ontvangen. De omvang was toen nog niet duidelijk. De vergoedingen moesten als compensatie dienen voor het loonverlies dat de topmanagers zouden lijden bij de inwerkingtreding van het decreet deugdelijk bestuur vorig jaar, dat een loonplafond vastlegde.

bron: Belga