Rustig en droog weer met zon

Rustig en droog weer met zon

Het blijft deze namiddag rustig en droog weer met zon, soms verscholen achter hoge en langs de Franse grens ook middelhoge wolkenvelden. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden in het centrum en aan zee. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen en in de Ardennen matig uit oost tot zuidoost. Dat meldt het KMI. ’s Avonds is het eerst nog licht- tot halfbewolkt met voornamelijk hoge bewolking. Geleidelijk neemt vanuit het westen de bewolking toe en vannacht wordt het betrokken in het grootste deel van het land. Het blijft wellicht droog in de meeste streken. De kans op wat lichte regen is het grootst op het eind van de nacht in het westen en ook het uiterste zuiden van het land. De minima liggen rond het vriespunt in de Hoge Venen, rond +1 à +2 graden in de Kempen en tot 6 graden in de Westhoek.

Morgen wordt het zwaarbewolkt met in de voormiddag perioden van regen. De regenzone trekt van west naar oost over ons land en wordt in de namiddag gevolgd door enkele buien. Het wordt enkele graden zachter bij maxima rond 10 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het westen. De wind neemt geleidelijk toe in kracht en wordt over het algemeen matig tot in de Ardennen soms vrij krachtig en komt uit zuidelijke richtingen. Rukwinden tot 50 kilometer per uur zijn mogelijk, vooral in de Ardennen.

Vrijdagnacht blijft het regenachtig en zacht. Het wordt overal een graadje of twee zachter met temperaturen die meestal tussen 12 en 15 graden liggen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten, met overal kans op rukwinden tot 50 kilometer per uur. Tegen de ochtend wordt het droger vanuit het westen en kunnen er enkele opklaringen verschijnen.

Zaterdag is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In de namiddag zou het droog kunnen worden in het grootste deel van het land rond het centrum. Het wordt zacht, met maxima tussen 12 en 15 graden. De wind is goed aanwezig. Ze is vrij krachtig in het binnenland tot krachtig aan zee en komt uit zuidwestelijke sector. Rukwinden tot 70 kilometer per uur of aan zee tot 80 kilometer per uur zijn lokaal mogelijk.

Zondag blijft het wisselvallig met kans op enkele buien. In het zuiden van het land zou er meer bewolking kunnen hangen met meer regen door een storing, verbonden aan een depressie boven Frankrijk. De wind zal nog steeds goed voelbaar zijn, maar minder uitgesproken dan zaterdag. Het wordt enkele graden minder zacht, met nog maxima tussen 8 en 13 graden.

Maandag trekt een nieuwe regenzone over ons land, gevolgd door onstabiele zeelucht. We verwachten dus perioden van regen of buien in de meeste streken. Er zit weinig evolutie in de temperaturen. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden.

Dinsdag blijft het onstabiel en wisselen opklaringen af met wolkenvelden met soms enkele buien. De maxima liggen in de buurt van de normalen voor de tijd van het jaar: tussen 7 en 12 graden.

Woensdag zijn er vooral in het noorden van het land en aan zee nog enkele buien mogelijk. Elders zou het overwegend droog kunnen worden bij maxima tussen 7 en 13 graden. Donderdag zou een nieuwe regenzone ons land kunnen bereiken, met opnieuw een toename van de wind. De maxima liggen nog steeds tussen 8 en 13 graden.

bron: Belga