Impeachment-onderzoek tegen Trump - Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden donderdag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over een resolutie die "het lopende onderzoek bevestigt dat momenteel door de commissies wordt uitgevoerd in het kader van de impeachmentprocedure" en die de "procedure voor de volgende onderzoeksdaden" zal vastleggen, meldde de Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, eerder in een brief aan de andere Democraten. Bedoeling is voorts dat de resolutie duidelijk maakt of de Trump-administratie documenten mag achterhouden, getuigenverklaringen kan voorkomen, dagvaardingen naast zich neer mag leggen en het Huis van Afgevaardigden kan blijven tegenwerken, aldus nog Pelosi.

Woordvoerster Stephanie Grisham van het Witte Huis reageerde daarop dat Pelosi "eindelijk toegeeft wat de rest van Amerika al wist - namelijk dat de Democraten een onwettige impeachmentprocedure voeren".

De Republikeinen vragen al weken om een formele stemming in het Huis. "Het is al 34 dagen geleden dat Nancy Pelosi eenzijdig haar impeachmentonderzoek startte", twitterde de minderheidsleider in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, onmiddellijk nadat het nieuws over de stemming bekendraakte. "Het terugkrabbelen van vandaag komt neer op toegeven dat het proces vanaf het begin een mislukking is".

bron: Belga