Belgen in het buitenland - Mangala stoot met Stuttgart door naar achtste finales Duitse beker, exit Bornauw en Keulen

Tweedeklasser Stuttgart heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van de Duitse voetbalbeker. Het won, met Orel Mangala in de basis, na verlengingen met 1-2 van Hamburg, eveneens tweedeklasser. Sebastiaan Bornauw ging met zijn Bundesligaclub FC Köln verrassend met 3-2 onderuit bij vierdeklasser Saarbrücken. Gonzalez (2.) bracht Stuttgart vanop de stip al heel vroeg op voorsprong, maar Hunt (16.) maakte al snel weer gelijk, eveneens met een penalty. In de rest van de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord, verlengingen moesten uitsluitsel brengen. Daarin maakte Al Ghaddioui (113.), die drie minuten voordien Mangala was komen vervangen, het beslissende doelpunt voor de bezoekers.

FC Köln, met Sebastiaan Bornauw centraal achterin, liet zich verrassen door Saarbrücken. Schorch (53.) en Jurcher (57.) brachten de thuisploeg 2-0 voor, Hector (71.) en Terodde (84.) maakten gelijk. Net voor het naar verlengingen ging, bezorgde Janicke (90.) Saarbrücken de overwinning.