Indiase peuter levenloos in put aangetroffen na vier dagen graven

Foto AFP / STR

De 2-jarige peuter die vorige vrijdag in een put was gevallen in het zuiden van India is dood teruggevonden. De autoriteiten van de deelstaat Tamil-Nadu lieten vandaag weten dat het lichaam van Sujith Wilson in een staat van ontbinding is aangetroffen.

Sujith Wilson was vrijdag in een verlaten boorput gevallen toen hij met vrienden aan het spelen was in de buurt van zijn huis, in het Tiruchirappalli-district in de staat Tamil Nadu. De jongen raakte aanvankelijk geblokkeerd op 10 meter, maar viel later tot op 26 meter diepte.

De 2-jarige Sujith Wilson met zijn moeder. Foto BBC

Parallelle put

Met een boormachine hadden reddingswerkers een parallelle put gegraven waarin ze konden afdalen. De reddingswerken werden bemoeilijkt door de rotsige bodem en de regen. “We zijn erin geslaagd om tot 19,8 meter te boren. De reddingsoperatie werd afgeblazen nadat camera’s vaststelden dat er geen wijziging was in zijn positie en geur uit de put bevestigde dat hij overleden was”, aldus J Nehru, verantwoordelijke van de reddingsoperatie. Het lichaam verkeerde in een vergevorderde staat van ontbinding.

Meteen begraven

Het stoffelijk overschot werd overgebracht naar een ziekenhuis voor autopsie en is nadien aan de ouders overhandigd die hem later op de dag hebben begraven.

Het is niet het eerste incident met verlaten (water)putten in India. In juni overleed een 2-jarige jongen in de staat Punjab nadat hij bijna 110 uren had vastgezeten in een boorput. Ook in Spanje overleed eerder dit jaar een kind nadat het in een put was gevallen.