Gevoelig frisser weer dan voorbije dagen

Gevoelig frisser weer dan voorbije dagen

Deze namiddag blijft het meestal zwaarbewolkt ten zuiden van Samber en Maas met in Belgisch Lotharingen nog regen. Elders wordt het droog en geleidelijk zonnig vanaf de kust. Het is gevoelig frisser dan de voorbije dagen met maxima tussen 7 en 9 graden in de Ardennen, en tussen 9 en 12 graden elders. Er waait een zwakke of matige wind uit noordelijke tot noordwestelijke richtingen. Dat meldt het KMI. Deze avond en nacht blijft het droog met brede opklaringen en soms enkele wolkenvelden. In de loop van de nacht is er plaatselijk vorming van lokale mistbanken. De minima liggen op de meeste plaatsen tussen 0 en 4 graden, in de Hoge Venen plaatselijk net onder het vriespunt, en aan zee rond 7 graden. De wind wordt meestal zwak en veranderlijk. Aan de kust waait hij nog matig uit noord tot noordwest.

Morgen zijn er nog tijdelijk brede opklaringen op de meeste plaatsen met plaatselijk ook wat nevel of mist in de ochtend. Maar later komen er geleidelijk meer wolkenvelden behalve in het uiterste zuidoosten waar nog opklaringen mogelijk zijn. Enkele lokale buitjes zijn niet uitgesloten in het noorden van het land en aan zee. De maxima schommelen tussen 7 of 8 graden op de Hoge Venen en 12 of 13 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak of matig uit noord tot noordoost.

In de loop van de nacht van morgen op dinsdag wordt het licht of gedeeltelijk bewolkt maar meestal droog. De minima liggen tussen 0 en 5 graden in het binnenland en rond 6 graden aan zee, bij een zwakke of matige noordoostenwind. Op het einde van de nacht is er op sommige plaatsen opnieuw kans op vorming van nevel of mist.

Dinsdagochtend is er kans op nevel en mist. Aan de kust is er tijdelijk kans op een bui. Na het optrekken van het ochtendgrijs, blijft het droog met opklaringen en enkele wolkenvelden. Maxima tussen 6 graden op de Hoge Venen en 11 graden in het westen. De wind waait matig uit noordoost en zwakt later af.

Woensdag blijft het droog en zonnig. Op sommige plaatsen en vooral ten zuiden van Samber en Maas is er lichte nachtvorst mogelijk. Maxima tussen 5 graden in de Ardennen en 10 graden in Vlaanderen, bij een zwakke of matige oostenwind.

Donderdag neemt de bewolking toe vanaf het westen en kan er later op de dag wat lichte regen vallen. ’s Ochtends kan het licht vriezen in het centrum en oostelijke deel van het land. De maxima schommelen rond 9 graden in het centrum van het land.

Vrijdag wordt het regenachtig maar zachter met maxima rond 15 graden in het centrum.

Zaterdag worden perioden met regen en buien verwacht. Het blijft zacht met maxima van 13 tot 15 graden in het centrum.

Zondag is er nog kans op wat regen of enkele buien met maxima rond 13 of 14 graden in het centrum.

bron: Belga