Hier kan je smullen van de beste patisserie ter wereld

Hier kan je smullen van de beste patisserie ter wereld
Foto Unsplash

Patisserie is geen onderwerp om mee te lachen. Niet alles eclairs, merveilleux of appeltaartjes zijn gelijk geschapen. Bij de ene patissier is de banketbakkersroom smeuïger, bij de andere het bladerdeeg krokanter. Maar ben je op zoek naar de beste patisserie? Dan moet je bij het Ritz in Parijs zijn!

En nee, helaas kregen wij zelf niet de eer om de zoetigheden te testen en te beoordelen. Het was de organisatie Grande Table du Monde die de prijs uitreikte en die de eer kreeg om de patisserie te degusteren.

Meesterwerk

Dit jaar werd François Perret bekroond tot beste patisseriechef ter wereld. Perret is werkzaam in de Bar Vendôme van het wereldberoemde Ritz in Parijs. Zijn techniek? Oude klassiekers in een nieuw, verrassend en prachtig jasje steken. Zijn patisserie is dan ook een kunstwerkje om te zien en dat toont hij maar al te graag op Instagram. Wil je zelf weleens proeven van zijn eclairs of rijstpap, dan moet je daar wel wat voor over hebben. Per persoon betaal je namelijk 68 euro voor een high tea bij het Ritz. Daarvoor krijg je weliswaar meer dan enkel en alleen een stukje patisserie, maar toch.

View this post on Instagram

Dîner sucré au Salon Proust le mardi 8 octobre le rendez vous est pris pour moi et pour vous ? 😉. ————————————————————————————–——————————————————————— Sweet diner at the salon Proust on tuesday 8th of october. I’m ready and you ? 😉 ——————————————————————— #sweet #diner #salonproust #ritzparis #rendezvous15placevendome #unique #chocolate #season #moment #photography #greedy #pleasure #gourmandise #happiness #sugar #time #life #instafood #food #foodie #team #equipe #autop #ready #dessert #lavieesttropcourte #commencerparledessert

A post shared by François Perret (@francoisperretpatisserie) on