Belgen in het buitenland - Kabasele speelt gelijk met Watford, drie punten voor Brighton van Trossard

Brighton heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van Everton op de tiende speeldag van de Engelse Premier League. Leandro Trossard, die zijn rentree vierde na een liesblessure, mocht invallen bij de thuisploeg. Watford, met Christian Kabasele in de basis, speelde 0-0 gelijk tegen Bournemouth. Gross (15.) bracht Brighton op voorsprong tegen Everton, Webster (20.) maakte gelijk met een owngoal. Bij een 1-1 stand viel Trossard na 65 minuten in, nadien vielen er nog drie doelpunten. Calvert-Lewin (74.) bracht eerst Everton op voorsprong, maar zes minuten later maakte Maupay weer gelijk vanop de stip. Met een nieuwe owngoal besliste Digne (90+4.) diep in het slot de partij in het voordeel van Brighton.

Kabasele was bij Watford een van de drie centrale verdedigers die samen de nul hielden tegen Bournemouth, maar heel veel kochten Kabasele en co. niet met dat puntje. Watford blijft laatste met vijf punten uit tien wedstrijden, Bournemouth is achtste.