Jeugdfilm Binti wint hoofdprijs op Cinekid-festival in Amsterdam

De Belgische jeugdfilm Binti heeft op het Cinekid festival in Amsterdam de hoofdprijs gewonnen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vrijdag. Een andere kortfilm, Provence van Kato De Boeck, ging met de prijs voor de Beste Internationale Korte Live-Action Film aan de haal.
Binti is het speelfilmdebuut van Frederike Migom. Hij vertelt het verhaal van de 12-jarige Binti, die ervan droomt een beroemde vlogger te worden. Ze is geboren in Congo en woont al van toen ze een baby was samen met haar vader Jovial in België, zonder geldige verblijfsdocumenten. Op zoek naar een oplossing voor haar problemen wordt Binti lid van Elias’ okapiclub en probeert ze haar vader en Elias’ moeder aan elkaar te koppelen. Maar dan ontdekt Elias waar Binti mee bezig is.
De film was de opener op het festival Cinekid, dat volgens het VAF kan worden beschouwd als het belangrijkste op zich staande kindermediafestival ter wereld. Naast kinderen komen ook professionals uit de hele wereld jaarlijks in Amsterdam samen om er nieuwe content en trends te ontdekken.

bron: Belga