Droog met opklaringen

Droog met opklaringen

Deze namiddag wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Vooral in Oost-Vlaanderen en Antwerpen kan er aanvankelijk nog lichte regen vallen. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden, aldus het KMI. In de avond krijgen we eerst af en toe brede opklaringen. ’s Nachts neemt de bewolking toe vanaf het zuiden en kan er later hier en daar wat motregen vallen. Er is kans op een plaatselijke mistbank. De minima gaan van 6 tot 11 graden.

Morgen krijgen we opklaringen en wolkenvelden. Op wat lichte en plaatselijke neerslag na, zou het droog blijven. Het wordt gevoelig zachter met maxima van 16 tot 20 graden. Tijdens de nacht van morgen op donderdag blijft het zo goed als droog met vooral middelhoge en hoge wolkenvelden. In de Ardense valleien kan er mist gevormd worden. Minima van 9 tot 14 graden.

De voorspellingen voor de volgende dagen blijven erg onzeker. Van donderdag tot zaterdag blijft de kans op neerslag beperkt, maar wordt het iets frisser. Zondag verwacht het KMI de doortocht van een regenzone. Begin volgende week zou het dan nog frisser worden, maar meestal droog.

bron: Belga