Van Herck selecteert Goffin, Coppejans, Darcis en dubbelduo Gillé/Vliegen voor Davis Cup

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kapitein Johan Van Herck heeft zijn vijfkoppige selectie bekendgemaakt voor de finaleweek van de Davis Cup in Madrid (18-24 november). Het team bestaat uit David Goffin (ATP 13), Kimmer Coppejans (ATP 158), Steve Darcis (ATP 181) en dubbelspecialisten Sander Gillé (ATP 44 in dubbel) en Joran Vliegen (ATP 38 in dubbel). België neemt het in Madrid in zijn groep op tegen Australië en Colombia. Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelwedstrijden en een dubbel. De zes groepswinnaars en de twee beste tweedes stoten door naar de kwartfinales.

"Deze selectie maken was toch bijzonder", zegt Van Herck, die Ruben Bemelmans (ATP 205) en Arthur De Greef (ATP 257) passeert. "In deze eerste editie van de Davis Cup Finals spelen we voor het eerst in de nieuwe formule, met nieuwe uitdagingen. We moeten voorbij Colombia en Australië, twee niet te onderschatten tegenstanders. Met David, Kimmer, Steve, Sander en Joran, hebben we een sterk team met heel wat potentieel en opties om ons te kwalificeren voor de knock-outfase. We hebben de ervaring, het talent én - in Davis Cup misschien nog het belangrijkste - de drive en teamspirit om voor de derde keer in vijf jaar tijd door te stoten tot ver in het toernooi. We zullen hiervoor samen met de staf en de spelers verder bouwen op de vertrouwde aanpak: ons zo goed mogelijk voorbereiden en op het terrein samen vechten voor elk punt."

Zowel in 2017 (in Rijsel tegen Frankrijk) als 2015 (in Gent tegen Groot-Brittannië) haalde België de finale van de Davis Cup maar trok daarin aan het kortste eind. Vorig jaar bleken de Verenigde Staten in de kwartfinale te sterk.

De Belgen kwalificeerden zich voor de finaleweek van de hervormde Davis Cup (met achttien landen) door begin februari (met Coppejans, De Greef, Vliegen en Gillé) met 1-3 te winnen in Brazilië.

bron: Belga