Weerbericht – Regenachtige maandag

Maandag blijft het overwegend zwaarbewolkt. Dat meldt het KMI. Tijdens de ochtend vallen er in het uiterste westen en noordwesten nog enkele fikse buien. Later overdag verwachten we overal nog af en toe wat lichte regen of een paar buitjes. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. Er waait een matige en over het oosten soms een vrij krachtige wind uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen. Over het westen is de wind tijdelijk zwak en veranderlijk. Over het oosten van het land zijn rukwinden tot 50 à 60 km/u mogelijk. Maandagavond valt er hier en daar nog wat lichte neerslag, vooral dan in het westen. In de nacht wordt het overwegend droog met doorgaans veel bewolking. Plaatselijk kunnen er opklaringen verschijnen, wat kan leiden tot vorming van nevel of mistbanken. De minima schommelen tussen 6 en 11 graden. De wind wordt stilaan zwak uit zuidzuidwest. Aan zee draait de matige zuidzuidwestenwind naar noordnoordwest.
Dinsdag is het eerst op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking. In de loop van de voormiddag trekt dit op en wordt het wisselend bewolkt. Op een lokaal buitje in het noorden na blijft het droog. Maxima tussen 12 en 16 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.
Woensdag blijft het droog en wordt het vrij zonnig en zacht met nu en dan wat meer wolkenvelden. Maxima tussen 15 en 19 graden bij zwakke oosten- tot zuidoostenwind.
Donderdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, opnieuw zacht en vrij zonnig. Maxima tussen 16 en 20 graden bij zwakke zuidwestenwind.
Vrijdag wordt het wisselend bewolkt en blijft het vrijwel overal droog. Aan zee is een enkele buitje niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.
Zaterdag blijft het droog met zon en wolken. ’s Ochtends is er vooral in het zuiden van het land kans op mist. De maxima schommelen tussen 13 en 18 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.
Zondag verloopt rustig en overwegend droog. Het is nog steeds vrij zacht.

bron: Belga