Vanaf morgen droger

Vanaf morgen droger

Het blijft deze namiddag meestal zwaarbewolkt, met vooral in de oostelijke landshelft enkele opklaringen. In het centrum en het westen van het land kan er mogelijk nog wat lichte regen vallen. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. In de Ardennen zijn rukwinden mogelijk tot 50 kilometer per uur, meldt het KMI. ’s Avonds klaart het in de meeste streken geleidelijk op. ’s Nachts nemen de lage wolkenvelden weer toe, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. Enkel aan de kust zou er een lokaal buitje kunnen vallen. De temperaturen zakken tot 4 à 12 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Morgen hangen er eerst vrij veel lage wolkenvelden. In de loop van de dag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en droog, met maxima tussen 12 en 15 graden. Morgenavond en – nacht blijft het wisselend tot zwaarbewolkt. Vooral in het westen langs de grens met Frankrijk kan er in de nacht wat lichte regen vallen, elders blijft het droog. De minimumtemperaturen liggen tussen 6 en 12 graden.

Woensdag, na het verdwijnen van eventueel ochtendgrijs, wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft droog, met maxima tussen 15 en 19 graden.

Donderdagochtend zou er nog wat ochtendgrijs kunnen hangen, maar in de loop van de dag wordt het rustig, zacht en vooral ten zuiden van Samber en Maas wisselend bewolkt. In het noorden van het land kunnen de wolkenvelden domineren en kan er wat regen vallen. Maxima tussen 16 en 20 graden.

Vrijdag blijft het wisselend bewolkt en meestal droog. Aan de kust hangt er mogelijk meer bewolking en kan er wat lichte regen vallen. De temperaturen klimmen tot 13 à 17 graden bij een matige zuidwestenwind.

Het weekend blijft rustig en droog, met zondag maxima tot 20 graden in het centrum.

bron: Belga