Negen burgers gedood in aanval in Burkina Faso

Negen burgers gedood in aanval in Burkina Faso
Negen burgers gedood in aanval in Burkina Faso

In het noorden van Burkina Faso zijn gisterenavond negen burgers om het leven gebracht. Dat is bij veiligheids- en lokale bronnen vernomen. In het gebied vinden steeds meer aanvallen plaats. “Gewapende individuen hebben een aanval uitgevoerd in het dorp Zoura, niet ver van Kongoussi, waarbij negen doden zijn gemaakt, allemaal burgers”, aldus een veiligheidsbron. Volgens een inwoner kwamen de aanvallers aan in het dorp voor het ingaan van de avondklok en openden ze het uur.

Volgens cijfers van het ministerie dat belast is voor sociale actie zijn 270.476 mensen intern ontheemd, van de 486.360 die hun woning moesten ontvluchten.

Op dezelfde avond viel ook een aanval plaats op Barsalogho, een gemeente in de provincie Sanmatenga. Volgens het lokale bestuur sloegen de ordediensten de aanvallers terug.

Burkina Faso bevindt zich sinds een jaar of vier in een spiraal van geweld, veroorzaakt door gewapende jihadistische groeperingen. Sommige van die groepen zijn verwant met al-Qaïda, andere met Islamitische Staat.

Bron: Belga