European Open – Toernooizege in Antwerpen “betekent heel veel” voor Andy Murray

European Open - Toernooizege in Antwerpen
European Open - Toernooizege in Antwerpen "betekent heel veel" voor Andy Murray

Andy Murray (ATP 243) schreef zondag de vierde editie van de European Open (635.750 euro) in Antwerpen op zijn naam. De 32-jarige Murray haalde het in een aangename finale in drie sets van het Zwitserse vierde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP 18): 3-6 en twee keer 6-4 na 2 uur en 28 minuten. De Schot won al drie grandslams (US Open 2012, Wimbledon 2013 en 2016) en heeft nu 46 titels op zijn erelijst.
De olympisch kampioen van Londen en Rio speelde in Antwerpen zijn eerste finale sinds maart 2017 (toen hij in Dubai won). Nadien volgde heel wat blessureleed. Murray overwoog te stoppen, maar na een ingrijpende heupoperatie timmert hij sinds enkele maanden weer aan de weg terug. “Deze zege betekent heel veel voor mij”, vertelde Murray na afloop. “Zeker als je weet wat er de voorbije jaren allemaal gebeurd is, zowel voor mij als voor Stan. We kenden gedurende twee jaar niets anders dan blessureleed: bij mij de heup, bij Stan de knie.”
“Het was een lastige wedstrijd: Stan haalde zijn beste tennis boven en pas in de tweede set kon ik langszij komen. Stan is een uitstekende speler, die al grote toernooien gewonnen heeft en er altijd staat in topmatchen. Vandaag hebben we er hier één afgeleverd.”
Wawrinka toonde zich erg sportief na de nederlaag. “Natuurlijk had ik liever zelf gewonnen, maar op de eerste plaats moeten we toch gelukkig zijn dat Andy is teruggekeerd op dit niveau. Hij is een fantastische kampioen en deze titel heeft hij meer dan verdiend.”

Bron: Belga