Deze slaapposities verlichten menstruatiepijn

Vrouwen die veel last hebben van hun maandstonden, kunnen daar soms zelfs 's nachts van wakker liggen. Zo zijn ze niet alleen uitgeput van de pijn, maar ook van het slaapgebrek. Niet echt productief dus. Maar wist je dat de positie waarin je slaapt een invloed heeft op de krampen?
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Sommige slaapposities voelen van nature goed aan, andere bezorgen je instant nog meer krampen. Het is soms even zoeken naar de ideale houding. Om je wat tijd te besparen, lijsten wij de drie beste slaapposities op.

Foetushouding

De foetushouding is niet alleen een positie die zeer natuurlijk aanvoelt, hij kan ook uitkomst bieden bij menstruatiekrampen. Er staat namelijk heel wat minder druk op je buikspieren dan wanneer je lichaam gestrekt is. Hoe minder druk, hoe minder pijn. Bovendien kan de houding ook eventuele lekkage vermijden.

Child's pose

Wie weleens aan yoga heeft gedaan, herkent deze pose vast. Je gaat namelijk op je knieën zitten en legt vervolgens je voorhoofd op de grond, waardoor de houding veel wegheeft van de foetushouding, maar dan op je buik in plaats van op je zij. Ook hierbij wordt de spanning op je buikspieren tot een minimum beperkt.

Op je rug

Slaap je op je rug, dan kan je je buik voor het slapengaan nog even masseren. Dat kan helpen om de spanning en de pijn te verlichten. Gebruik eventueel massageolie met lavendelgeur om helemaal tot rust te komen. Ook kan het helpen om een warm kersenpittenkussen op je buik te leggen.