BIZAR. Vrouw draagt kilo’s kleding om handbagageregels te omzeilen

Gel Rodriguez
Facebook / Gel Rodriguez

Een Filipijnse vrouw heeft een originele manier gevonden om niet extra te moeten betalen voor haar handbagage. Gel Rodriguez mocht maar 7 kilogram inchecken, maar had 9 kilogram bij. Daarop besloot ze om 2,5 kilogram kleding aan te trekken.

De Filipijnse bleef niet bij de pakken zitten toen de incheckbediende haar extra aanrekende voor haar bagage. Ze opende haar rolkoffertje en begon kledingstuk na kledingstuk aan te trekken. Uiteindelijk droeg ze zes verschillende topjes en zeven verschillende broeken, naast verschillende andere accessoires.

Gel heeft een foto van het resultaat op Facebook gezet. De foto is ondertussen meer dan 20.000 keer gedeeld en is zelfs verschenen in kranten als de Britse tabloid Daily Mail.

Warm

Toch adviseert ze medereizigers om dit zelf niet te proberen. “Ik wilde niet extra betalen voor amper 2 kilogram overtollige bagage en ben blij dat ik de extra kosten kon vermijden. Maar ik zou niemand aanraden om dit te doen. Het was écht niet leuk, ik zweette me een ongeluk.”