Welke Rode Duivels krijgen nominatie achter hun naam?

Welke Rode Duivels krijgen nominatie achter hun naam?

Morgen vanaf 18 uur maakt het voetbalmagazine France Football bekend welke spelers in aanmerking komen voor de Ballon d’Or, ’s werelds meest prestigieuze individuele voetbalprijs. In totaal zullen 30 spelers worden opgenomen in de lijst. Op 2 december wordt de opvolger van de Kroaat Luka Modric gehuldigd tijdens een gala-avond in Parijs. Vorig jaar versierden Rode Duivels Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Eden Hazard een nominatie. Hazard eindigde uiteindelijk als achtste, net voor De Bruyne. Courtois werd veertiende.

Modric kreeg vorig jaar het meeste stemmen van de jury, die wordt gevormd door voetbaljournalisten. Hij haalde het voor de Portugees Cristiano Ronaldo en de Fransen Antoine Griezmann en Kylian Mbappé. De Argentijn Lionel Messi werd (pas) vijfde. Het was de eerste keer sinds 2007, toen de Braziliaan Kaka won, dat de Ballon d’Or niet naar Ronaldo of Messi ging.

Net als vorig jaar zal ook opnieuw een Gouden Bal voor de beste speelster worden uitgereikt. In 2018 won de Noorse Ada Hegerberg de eerste verkiezing.

Nieuw is de Trofee Yashin voor de beste doelman, genoemd naar Lev Yashin, die in 1963 als eerste en tot dusver enige doelman de Gouden Bal won. Met de Trofee Kopa wordt opnieuw de beste jongere (U21) in de bloemetjes gezet. Mbappé kreeg de prijs vorig jaar.

bron: Belga