Lukaku leidt Inter met twee goals voorbij Sassuolo

Romelu Lukaku heeft deze namiddag op speeldag acht in de Serie A met Inter Milaan met 3-4 gewonnen op het veld van Sassuolo. De Rode Duivel scoorde twee keer. Inter kwam al na een minuut op voorsprong langs Lautaro Martinez. In de zestiende minuut maakte Domenico Berardi gelijk. In de slotfase van de eerste helft sloeg Lukaku twee keer toe. Eerst draaide hij zich goed vrij van zijn bewaker en schoot de 1-2 binnen (38.), net voor de pauze volgde een tweede treffer van op de stip. Big Rom dikte zijn competitietotaal zo aan tot vijf goals.

Halfweg de tweede helft kreeg Inter nog een tweede strafschop maar die mocht Lautaro Martinez (71.) omzetten, die zo ook een tweede keer op het scorebord kwam.

Sassuolo kwam langs ex-Anderlechtspeler Filip Djuricic (74.) en Jeremie Boga (82.) nog terug tot 3-4, maar een punt kon de thuisploeg niet meer uit de brand slepen. Net voor tijd haalde Antonio Conte een moegestreden Lukaku naar de kant.

In het klassement nadert Inter (21 punten) tot op 1 punt van leider Juventus. De Oude Dame won zaterdagavond met 2-1 van Bologna.