Ciman stoot met Toronto FC door in play-offs na zege tegen DC United

Toronto FC, met onze landgenoot Laurent Ciman in de basis, heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van de play-offs van de Eastern Conference in de Major League Soccer (MLS). Dat is de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie. Het Canadese team won met 5-1 na verlengingen van DC United, waar Wayne Rooney zijn laatste match speelde. Marky Delgado opende in de 32ste minuut de score voor de Canadezen. De keeper van DC kon een schot van gewezen Genk-vedette Alejandro Pozuelo nog weren, maar Delgado was bij de pinken om af te werken.

Pas drie minuten in de toegevoegde tijd kon DC United, vijfde in de competitie, gelijkmaken. De Fransman Frédéric Brillant (ex-Beerschot en KV Oostende) kopte een hoekschop van Rooney door en Lucas Rodriguez werkte het leer in doel.

In de verleningen kwam Toronto snel weer op voorsprong en daar had DC geen antwoord meer op. Laryea (93.), Osorio (95. en 103.) en DeLeon (105.+1) zorgden voor de duidelijke 5-1 eindstand. In de volgende fase neemt Toronto het op tegen New York City FC, dat eerste eindigde in de Eastern Conference.

Voor Wayne Rooney betekent de nederlaag het einde van zijn Amerikaans avontuur. De Engelse aanvaller, die binnenkort 34 wordt, scoorde sinds zijn aankomst in Washington in juli 2018 in 52 wedstrijden voor DC United 25 doelpunten en leverde 14 assists af. In januari gaat Rooney aan de slag als speler-trainer bij de Engelse tweedeklasser Derby County.