Meghan Markle krijgt online massaal steun na openhartig interview

De Britse hertogin Meghan Markle krijgt heel wat steun van Twitter-gebruikers nadat ze in een interview heeft toegegeven dat het leven als royal behoorlijk zwaar is. De hashtag #WeLoveYouMeghan is zelfs even trending geweest, meldt het magazine Deadline.
door
alain.narinx
Leestijd 2 min.

In een interview met de Britse commerciële televisiezender ITV was de echtgenote van prins Harry zichtbaar aangedaan toen reporter Tom Bradby vroeg welke gevolgen de druk van het koninklijk leven op haar leven heeft gehad.

"Not many people have asked if I'm ok ... it's a very real thing to be going through behind the scenes."

Meghan reveals to ITV's @tombradby the intense media spotlight has left her struggling to cope while becoming a mum #HarryAndMeghan https://t.co/Uy21iE6ozJ pic.twitter.com/kZqhZV66OL

— ITV News (@itvnews) 18 oktober 2019

Meghan reageerde aangeslagen dat ze als zwangere vrouw heel wat uitdagingen moest doorstaan. "Ik probeerde het moederschap zo goed mogelijk aan te vangen, net zoals ik een goede echtgenote tracht te zijn. Maar het gaat er hard aan toe achter de schermen. Ik heb het zwaar gehad”, verklaarde ze.

#WeLoveYouMeghan

Kort nadat ITV een clip van het interview op Twitter plaatste, was de hashtag '#WeLoveYouMeghan' al trending op Twitter. Het aantal reacties werd nog aangevuurd door de Britse auteur en mensenrechtenadvocaat Greg Hogben, die zijn volgers vroeg om de hashtag massaal te delen.

De originele tweet met het interview is inmiddels 12.500 keer geretweet en werd meer dan 67.000 keer leuk gevonden.