Proximus League - Beerschot houdt drie punten thuis tegen Westerlo

Op de elfde speeldag in de Proximus League nam Beerschot het op tegen de verrassende nummer twee in de stand: Virton. De bezoekers uit Luxemburg moesten winnen om de leiding in het klassement over te nemen van Westerlo, maar botsten op een weerbarstig Beerschot. De driepunter bleef in het Kiel (2-1), waardoor OH Leuven zondag de kans krijgt om samen met Westerlo aan kop te komen. In de openingsfase eisten de Luxemburgse bezoekers de bal op, de thuisploeg bleef afwachtend en moest rekenen op een sterke doelman Vanhamel om de achterstand te vermijden. Op het kwartier lanceerden de Ratten een tegenaanval en was het meteen raak: Loris Brogno maakte de openingstreffer op assist van Marius Noubissi. Tien minuten later leverde diezelfde Brogno een dramatische laterale bal af nadat hij onder druk werd gezet, Lapoussin strafte de blunder af: 1-1. De thuisploeg leek van slag, want even later ging ook Prychynenko in de fout. Het daaropvolgende schot van Lapoussin werd afgeblokt. Op het halfuur had Couturier de 1-2 maar binnen te tikken, maar hij maaide onbegrijpelijk over de bal. In het zicht van de rust ging de bal op de stip in de Waalse zestien nadat doelman Moris zijn studs in de rug van Reda had geplant bij het plukken van een bal. Rapha Holzhauser twijfelde niet: 2-1 bij de rust.

Het spel kwam lange tijd niet op gang na de koffie. Pas in de 56e minuut sloeg de vlam in de pan toen een schot van Brogno de paal scheerde. Aan de overkant volgde Kore drie minuten later zijn voorbeeld: ook de Fransman knalde naast. Virton nam in de slotfase risico's waardoor de ruimtes op het veld groter werden, maar Beerschot kon niet profiteren. In het slot liet Noubissi nog de 3-1 liggen: oog in oog met Moris besloot de Kameroener te zacht. Drie minuten later pakte de Virton-doelman uit met een puike reflex op zijn afgeweken schot.

Het bleef 2-1: trainer Hernan Losada boekt zijn eerste zege met de Mannekes na de exit van Stijn Vreven en beëindigt zo een barslechte reeks van 1 op 12.