Ronde van Guangxi: Ackermann geeft leiderstrui glans met sprintzege

Ronde van Guangxi: Ackermann geeft leiderstrui glans met sprintzege
Ronde van Guangxi: Ackermann geeft leiderstrui glans met sprintzege

Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) heeft de derde etappe in de Ronde van Guangxi (WorldTour) gewonnen. De Duitser snelde na 143 km naar de zege voor de Wit-Rus Alexander Riabushenko (UAE Team Emirates) en de Italiaan Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), die voor de derde keer in deze rittenkoers vrede moest nemen met de derde stek. Sep Vanmarcke finishte als zevende. Na twee dagen voor de sprinters was het uitkijken naar de derde dag in de Chinese rittenkoers. Het peloton moest in het slot vijf keer over Qingxiu Mountain, een klein klimmetje van 1,6 km, waarvan de laatste keer op zo’n 5 km van het eind. Een helling die de sprinters overboord moest gooien, op papier dan toch.

Nadat de obligate vlucht van de dag werd opgeraapt, met Jacopo Mosca (Trek-Segafredo), Brian van Goethem (Lotto- Soudal) en Nic Dlamini (Dimension Data), op 35 km van het eind, brak de finale open. Niemand raakte echt weg, het was Guillaume Martin die alles of niets speelde op de laatste passage over de helling. Zonder succes, al dunde het peloton wel stevig uit. Net zoals in de openingsrit waagde ook Victor Campenaerts zijn kans in de finale, maar tegen Mitchelton-Scott en Bora-hansgrohe was hij niet opgewassen.

Het kwam tot een sprint en daarin schoot na twee tweede plaatsen Ackermann dus wel raak, goed voor zijn twaalfde zege van het seizoen. Ackermann behoudt zijn leiderstrui en telt zeven seconden voorsprong op Trentin, Vanmarcke is vijfde op 19 seconden.

Morgen staat de koninginnenrit op het programma, van Nanning naar Mashan Nongla Scenic Spot, over 161,4 km waar de finish bergop ligt en het klassement door elkaar zal geschud worden.

Bron: Belga