Responsible Young Drivers organiseert 25ste Europese nacht zonder ongevallen

Responsible Young Drivers organiseert 25ste Europese nacht zonder ongevallen

Responsible Young Drivers (RYD) organiseert in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een Europese Nacht Zonder Ongevallen, om jongeren erop te wijzen dat rijden onder invloed van alcohol niet kan. Vrijwilligers zullen postvatten aan discotheken, om te garanderen dat feestvierders veilig naar huis kunnen terugkeren. In Vlaanderen vindt de actie plaats aan zes discotheken: Carré (Willebroek), Club Exo (Sint-Niklaas), Flight 90 (Oostende), The Villa – Antwerp (Antwerpen), The Villa – Leuven (Herent) en Versuz (Hasselt). Daar zal aan feestvierders die met de wagen rijden, gevraagd worden om die avond niet te drinken. Wanneer ze enkele uren later weer naar huis willen rijden, worden ze onderworpen aan een alcoholtest.
Wie nuchter is, krijgt als beloning een goodiebag aangeboden. Wanneer de autobestuurder toch te diep in het glas heeft gekeken, gaan de vrijwilligers na welke alternatieven er zijn om de feestvierders op een veilige manier weer naar huis te brengen.
De Europese Nacht Zonder Ongevallen wordt al voor de 25ste keer georganiseerd door RYD. Vorig jaar bleef 91 procent van de bestuurders onder de wettelijke alcohollimiet van 0,5 promille. Bij de vrouwen was dat zelfs ruim 95 procent.

bron: Belga