Opleidingsschip van Argentijnse marine bezoekt Antwerpen

Opleidingsschip van Argentijnse marine bezoekt Antwerpen

De driemaster Fragata ARA Libertad is vandaag aangemeerd aan de Scheldekaaien in Antwerpen. Het opleidingsschip van de Argentijnse marine kan door het publiek bezocht worden. Bezoekers krijgen zo al een voorsmaakje van The Tall Ships Races, de wedstrijd met de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld die in 2022 opnieuw naar Antwerpen komt.  
De ARA Libertad is niet zomaar een schip, het is één van de grootste schepen in zijn soort, dat fungeert als opleidingsschip voor kandidaat-officieren. Dit jaar maakt de ARA Libertad een instructiereis, waarbij het vijftien havens bezoekt gedurende een reis van vijf maanden door tien landen, tot zijn terugkeer in Mar del Plata op 25 januari 2020.  

Met zijn lengte van 104 meter en 300 bemanningsleden brengt de ARA Libertad een boodschap van vrede en vriendschap naar elke haven die het bezoekt.

De Fragata ARA Libertad kan vandaag en morgen, telkens van 14 tot 19 uur, bezocht worden. De driemaster ligt nog tot woensdagochtend aangemeerd ter hoogte van de Plantinkaai.

bron: Belga