Jupiler Pro League - KV Kortrijk houdt de 3 punten thuis in derby tegen Zulte Waregem, Eupen wint in Oostende

KV Kortrijk heeft zaterdagavond op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League de derby tegen Zulte Waregem met een droge 2-0 gewonnen, na doelpunten van Ilombe 'Petit Pelé' Mboyo (pen/ 14.) en Hannes Van der Bruggen (53.). De bezoekers speelden wel meer dan een helft met tien na twee keer geel voor Saido Berahino. In de stand klimt KVK met veertien punten voorlopig over Charleroi naar de negende plaats. Essevee liet een uitstekende kans liggen om over Racing Genk te springen en de top zes binnen te duiken. Zulte Waregem blijft zevende met zestien punten, evenveel dan de Genkenaars, die eerder op zaterdag met het kleinste verschil (1-0) verloren in Luik.

Eupen zorgde dan weer voor de verrassing door met 2-3 te gaan winnen op bezoek bij KV Oostende. De bezoekers openden aan de Kust al in de eerste minuut de score via Danijel Milicevic, maar keken bij de rust toch tegen een 2-1 achterstand aan na treffers van Fernando Canesin (6.) en Kevin Vandendriessche (45.). In de tweede helft zorgden Jordi Amat (58.) en Jon Bautista (64.) toch voor de zege voor de bezoekers, die meteen de voorlaatste plaats in de stand achter zich laten. Met negen punten klimt Eupen naar de met Anderlecht gedeelde dertiende plaats, Oostende blijft elfde.

Zaterdagavond staat er met AA Gent tegen Waasland-Beveren nog één wedstrijd van de elfde speeldag op het programma. Zondag is er een ouderwetse KV Mechelen - Antwerp (14u30), gevolgd door Anderlecht tegen STVV (18u). Om 20u wordt de speeldag afgesloten met het duel tussen rode lantaarn Cercle Brugge en Charleroi.