FC Barcelona zet druk op Real met vlotte uitzege in Eibar

FC Barcelona heeft deze namiddag op de negende speeldag in La Liga met 0-3 gewonnen op het veld van Eibar. Barça opende na dertien minuten de score via de Fransman Antoine Griezmann, die alleen voor Eibar-doelman Dmitrovic werd gezet na een schitterende assist van zijn landgenoot Clément Lenglet. Op het uur verdubbelde Lionel Messi de score, in de 66e minuut zette diens spitsbroeder Luis Suarez de 0-3 eindstand op het bord. De drie treffers werden zo netjes verdeeld onder het aanvalstrio 'GSM'.

Met de zesde zege van het seizoen op zak komt Barcelona met negentien punten voorlopig aan de leiding in Spanje, met één punt meer dan Real. De Madrilenen komen vanavond in Mallorca in actie. Daar zullen ze het wel zonder recordaankoop Eden Hazard moeten doen. De Rode Duivel is voor de vierde keer vader geworden en ontbreekt in de selectie. Nadien zijn Barça en Real anderhalve week vrij in Spanje, aangezien de Clasico van 26 oktober uitgesteld werd door de gespannen situatie in Catalonië.