Belinda Bencic is eerste finaliste WTA Moskou

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Zwitserse Belinda Bencic (WTA 10) heeft zich als eerste speelster geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Moskou (840.130 dollar). Het derde reekshoofd versloeg in de halve eindstrijd de Française Kristina Mladenovic (WTA 45) met 6-3 en 6-4. Morgen speelt Bencic, die in de kwartfinales Kirsten Flipkens (WTA 120) had uitgeschakeld, om de titel op het Russische hardcourt tegen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 35) of de Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 40).

De 22-jarige Bencic won al vijf WTA-toernooien (inclusief twee uit de 125-Series). Begin dit seizoen triomfeerde de Zwitserse op het hoog aangeschreven toernooi van Dubai. Tijdens de voorbije US Open haalde Bencic de halve finales, haar beste resultaat tot dusver op een grandslam.

Dankzij haar kwalificatie voor de finale, is Bencic ook zeker van een ticket voor de Masters met de top acht van het seizoen. Dat toernooi wordt van 27 oktober tot 3 november in het Chinese Shenzhen gespeeld.

De Zwitserse wipt over de Amerikaanse Serena Williams naar de achtste plaats. De zeven andere deelneemsters zijn de Australische Ashleigh Barty, de Tsjechische Karolina Pliskova, de Roemeense Simona Halep, de Canadese Bianca Andreescu, de Japanse Naomi Osaka, de Tsjechische Petra Kvitova en de Oekraïense Elina Svitolina.

Bron: Belga