Belgen in het buitenland - Invaller Lukebakio bezorgt Hertha Berlijn een punt tegen Werder Bremen

In de Duitse Bundesliga stond de achtste speeldag op het programma. Middenmotors Werder Bremen en Hertha Berlijn kwamen tegen elkaar uit en deelden de punten. Invaller Dodi Lukebakio wiste een 1-0 achterstand uit en bezorgde zijn team zo een punt.

Na zeven minuten stonden de bezoekers al een doelpunt in het krijt door een treffer van Joshua Sargent. De bal week op zijn weg naar de goal nog af en zette zo de doelman op het verkeerde been. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar de invalbeurt van Lukebakio in de 56e minuut bracht extra vuur in het Berlijnse spel. Een klein kwartier later schakelde hij zijn man uit op de rand van de zestien en besloot met een grondscherend schot in de verste hoek: 1-1. Dat was ook de eindstand. Beide ploegen blijven met een tiende en elfde plaats veilig in de buik van het klassement.

Wolfsburg, nog steeds zonder de geblesseerde Koen Casteels, heeft een mooi punt gepakt op verplaatsing tegen RB Leipzig. Wout Weghorst wiste een goal van Timo Werner uit. Wolfsburg staat op een tweede plaats in de Bundesliga na leider Monchengladbach, maar kan die zondag wel kwijt zijn indien Schalke wint op het veld van Hoffenheim.

Op de achtste speeldag in de Serie A hebben subtoppers Lazio en Atalanta 3-3 gelijkgespeeld. Jordan Lukaku bleef op de bank bij de thuisploeg, bij de bezoekers kwam Timothy Castagne evenmin van de bank af. Aan de rust stond Atalanta 0-3 voor, maar in een zinderende tweede helft kwam Lazio terug tot 3-3, onder meer dankzij twee strafschopdoelpunten van Ciro Immobile. Atalanta blijft standhouden op de derde plaats in het klassement na Juventus en Inter, Lazio staat op een voorlopige zesde plaats.

Bron: Belga