Deze drie douchegewoontes leer je maar beter snel af

Deze drie douchewoontes leer je maar beter snel af
Foto Unsplash

’s Ochtends een douche nemen, het is een aangename manier om wakker mee te worden. Na een verkwikkende douche kan je fris aan je dag beginnen. Maar zie wel dat je deze drie dingen nooit doet.

Je haar elke dag wassen

Je haar elke dag wassen is echt nefast voor je prachtige lokken. Je verwijdert elke dag opnieuw de natuurlijke oliën, waardoor je haar ook sneller vettig wordt of uitdroogt. Probeer daarom eens om om de dag je haren te wassen. Er bestaat trouwens ook nog steeds zoiets als droogshampoo.

Te heet douchen

Heet water droogt je huid uit, zelfs ook je hoofdhuid als je je haren wast. Daarom hou je de temperatuur best onder 43 graden. Een koude douche heeft natuurlijk ook zo z’n voordelen, maar dat is alleen weggelegd voor de durvers en ijsberen onder ons.

Te lang douchen

Een lange douche nemen kan zalig zijn, vooral als je nog niet zo veel zin hebt om aan je dag te beginnen of net als je wat moet bekomen van je drukke werkschema. Maar te lang douchen betekent niet alleen dat je veel meer water dan normaal gebruikt / verspilt, je trekt zo ook het vocht uit je huid. Tien minuutjes douchen is ideaal.