Belgen in het buitenland - PSG geraakt ook zonder Neymar voorbij Nice

door
Belga
Leestijd 2 min.

Paris Saint-Germain heeft vrijdag de tiende speeldag in de Franse Ligue 1 ingezet met een 1-4 overwinning op het veld van Nice. Rode Duivel Thomas Meunier had met een assist voor matchwinnaar Angel Di Maria een aandeel in de achtste zege van het seizoen. Zonder de geblesseerde Neymar stal Di Maria de show in Nice. Op het kwartier loodste zijn landgenoot Icardi de Argentijn door de buitenspelval. Di Maria (15.) faalde niet oog in oog met doelman Benitez: 0-1. Even later verdubbelde Di Maria (21.) de score. Meunier stuurde de Argentijnse smaakmaker diep en die lepelde het leer met een simpele tik binnen.

Na de pauze kopte invaller Marquinhos tegen de lat. PSG domineerde, maar Nice kwam wel terug in de wedstrijd dankzij een onhoudbare pegel van Igniatius Ganago (67.). De thuisploeg deed zichzelf echter de das om, want op drie minuten tijd pakten Cyprien en Herelle rood. Tegen een negenkoppig Nice klaarde PSG de klus dankzij de ingevallen Kylian Mbappé (88.), die eerste zelf scoorde en de 1-4 panklaar legde voor Mauro Icardi (90.+1). PSG voert de stand aan met 24 punten en zet eerste achtervolger Nantes (19 ptn) voorlopig op vijf eenheden. Nice is negende. Komende week zakt PSG af naar België, voor het Champions League-duel van dinsdag tegen Club Brugge.

Galatasaray kon voor het eerst in vier competitieduels nog eens winnen in de Turkse Super Lig. De tegenstander van Club Brugge in de Champions League hield de punten thuis in de topper tegen Sivasspor (3-2). 'Gala' springt over Sivasspor naar de tweede plek in de stand op een punt van leider Alanyaspor.

bron: Belga