STVV identificeert zestien relschoppers na gestaakte derby tegen Genk

STVV identificeert zestien relschoppers na gestaakte derby tegen Genk
STVV identificeert zestien relschoppers na gestaakte derby tegen Genk

STVV heeft dankzij zijn eigen bewakingssysteem in voetbalstadion Stayen zestien supporters gevonden die zich misdroegen tijdens de Limburgse derby van 28 september tegen KRC Genk. Dat kondigden de Kanaries vandaag aan in de marge van de disciplinaire zitting voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). STVV nam verantwoordelijkheid voor de tijdelijke stillegging van de derby net voorbij het uur. Enkele supporters hadden voorwerpen gegooid naar de Genkse doelman Gaëtan Coucke. Zestien van die relschoppers werden geïdentificeerd. “Die supporters, tussen grote aanhalingstekens, zullen gestraft worden. We zullen ze de nodige signalen geven”, stelde advocaat Johnny Maeschalck, die de belangen van STVV behartigde.

De advocaat liet evenwel ook optekenen dat Coucke niet zonder schuld is. “Hij trok een spurtje van 30 meter na de 0-2. Niet om te vieren met zijn ploegmaats, maar wel om de STVV-fans te gaan provoceren. Daar zijn beelden van”, aldus Maeschalck, die gewag maakt van een middelvinger. “De bekers en aanstekers mochten niet gegooid worden, maar dat is wel de reden waarom er voorwerpen gegooid werden.”

STVV wordt gevraagd om de beelden van een provocerende Coucke voor te leggen wanneer de Geschillencommissie Hoger Beroep de zitting op 7 november herneemt.

Bron: Belga