Negen jaar cel voor moeder die kinderen zwaar mishandelde

Negen jaar cel voor moeder die kinderen zwaar mishandelde

Het hof van beroep in Henegouwen heeft een moeder veroordeeld tot negen jaar celstraf voor de onmenselijke behandeling van haar vijf kinderen. Ze werd veroordeeld voor het onthouden van voedsel en verzorging en opzettelijke slagen en verwondingen. Haar echtgenoot werd ook vervolgd, maar hij pleegde zelfmoord in de gevangenis. In 2016 waarschuwden kinderartsen van het Onze Lieve Vrouw-ziekenhuis van Gosselies de gerechtelijke autoriteiten. Een zesjarig meisje had psychomotorische vertraging opgelopen en vertoonde een aanzienlijke verstoring in haar groeicurve. Het meisje werd al mishandeld sinds het nog net geen twee jaar oud was.

Uit een onderzoek kwamen veel getuigen naar voren die bevestigden dat de kinderen enkel etensresten van de ouders kregen en als drank een mengsel van water en mayonaise moesten nuttigen. Op school doorzochten de kinderen de vuilnisbakken op zoek naar voedsel.

De kinderen kregen ook regelmatig lijfstraffen. Ze werden vaak urenlang opgesloten in hun kamer of gedwongen in een hoek te knielen. Tijdens een van deze straffen deed een van de meisjes haar behoefte. Ze werd door de vader gedwongen om haar uitwerpselen op te eten.

Voor het koppel betekende een kind een middel om meer kinderbijslag te trekken.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.

bron: Belga